Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Hakkında Bilgi

Ana Başlıklar;
Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Nedir?
Bu yazımızda Su Ürünleri Mühendisliği bölümü hakkında bilgi vereceğiz.
Programın Amacı
Su ürünleri mühendisliği programında matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi temel bilim; balık, ıstakoz, kerevit gibi su hayvanlarının avlanması, bunların havuzlarda üretilmesi ve pazarlanması alanında çalışacak insan gücünü yetiştirmektir.
Programda Okutulan Dersler
Su ürünleri mühendisliği programında matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi temel bilim derslerinden başka ekoloji, balık üretim teknolojisi, su kimyası ve kirlenmesi, balık besleme ve yem teknolojisi, av malzemeleri yapım tekniği, kooperatifçilik ve modern işletme tekniği gibi dersler okutulmakta, uygulamalar yaptırılmaktadır.
Gereken Nitelikler
Su ürünleri mühendisliği programına girmek isteyen kimselerin, başta biyoloji olmak üzere, temel bilimlere ilgi duymaları, açık havada çalışmaktan ve balık yetiştirmekten hoşlanmaları beklenir.
Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
Su ürünleri mühendisliği programını bitirenlere “Ziraat Mühendisi” unvanı verilir. Su ürünleri alanında çalışan ziraat mühendisi, balık, ıstakoz, sünger vb. su hayvanlarının avlanma mevsimi ve avlanma teknikleri konusunda balıkçıları aydınlatır. Su ürünlerinin havuzlarda üretimi için yumurtaların havuzlara yerleştirilmesi, havuzların mikroplardan arındırılması, balıkların doğal veya yapay yemlerle beslenmesi, ambalajlanması ve pazarlanması ile ilgili işleri su ürünleri, ziraat mühendisinin denetimi altında yürütür.
Çalışma Alanları
Su ürünleri mühendisliği alanında yetişen ziraat mühendisi, devlet sektöründe veya özel sektöre ait su ürünleri üretim merkezlerinde çalışabilir veya kendileri özel üretim yeri açabilir.
Hangi Puan Türü İle Gidilir?
Su ürünleri mühendisliği bölümüne Sayısal Puan Türü ile gidebilirsiniz.
Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları
Su ürünleri mühendisliği ve diğer bölümlerin taban puanları için Üniversite Taban Puanları sayfamızı kontrol edebilirsiniz.