YKS 2024'e Evden Hazırlanın! 7/24 Online Eğitim

Hemen İncele
YKS

2024 YKS (TYT-AYT) Kaç Dakika Sürecek

YKS Oturum Süreleri

Bu yazımızda sizlere YKS sınavı kapsamında olan TYT ve AYT sınavlarının kaç dakika süreceği hakkında bilgi paylaşacağız.
 

TYT Kaç Dakika Sürecek?

Yapılan açıklamalara göre adaylar öncelikle TYT yani Temel Yeterlilik Testine girecek. Bu oturumda 40 Türkçe, 20 Sosyal Bilimler, 40 Matematik ve 20 Fen Bilimleri olmak üzere toplam 120 soru sorulacak. Adaylara bu 120 soruyu cevaplamaları için toplam 165 dakika süre verilecek. Yani soru başına ortalama 1,375 dk dakika düşüyor.
 

AYT Kaç Dakika Sürecek?

Ertesi gün yapılacak olan AYT sınavında 40 Türk Dili ve Edebiyatı – Sosyal Bilimler-1, 40 Sosyal Bilimler-2, 40 Matematik ve 40 Fen Bilimleri olmak üzere toplam 160 soru sorulacak ve adaylar gitmek istedikleri bölümün puan türüne göre bu testleri çözecekler. Hangi puan türü kapsamında hangi testlerin çözülmesi gerektiğine dair detaylı bilgi için YKS (TYT-AYT) Puan Türleri adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

YÖK bu 160 soru için 180 dakika yani 3 saat çözüm süresi verileceğini belirtti. Sonuç olarak 2. oturum olan Alan testlerinin tamamı adaylara verilecek ve adaylar isterlerse bu 180 dakika içerisinde sadece kendi alanlarındaki testleri çözecekler veya farklı alanlardaki testleri çözebilecekler. Bu konuda YÖK tarafından paylaşılan tablo şu şekilde;
 

YDT Kaç Dakika Sürecek?

AYT sınavlarından sonra yapılacak olan Yabancı Dil Testi’nde ise 80 soru sorulacak ve bu soruların çözümü için ise 120 dakika süre verilecektir.

Tavsiye Yazı: YKS (TYT-AYT) Erken Çıkış Saati

Buna göre adaylar için soru başına düşen süre, çözmek istedikleri test sayısına göre değişecek. Bu nedenle sınava girmeden önce tam olarak ne yapmak istediğinizi belirlemeli yani belli bir plan dahilinde hareket etmelisiniz. Aksi halde sınav esnasında aklınız karışabilir, bütün bir yıllık çalışmayı heba edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. şu sistemi özetleyebilirmisiniz. 1.oturuma girenler için 2. oturum zorunlumudur.
    1.oturum hangi dersler ve konular var?

    1. Gitmek istediğin bölüm 2 yıllık yani önlisans ise ilk oturuma (TYT) girmen yeterli olacaktır. Eğer 4 yıllık yani lisans bölüme gitmek istersen ikinci oturum (YKS) sınavına girmek zorundasın.

  2. 2022 tarihli YKS sınavında TYT Sınavına ek 30 dk süre verildi.
    Bu durum bu yıl da geçerli mi? Kesin olarak 2023 TYT sınavının süresi 165 dk diyebiliyor muyuz?
    Yoksa süre tekrar 135 dk mı olacak?
    Bilgisi olan var mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir